Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; User has a deprecated constructor in /home/yanickdouven/domains/yanickdouven.nl/public_html/demildert/classes/User.php on line 3
Welkom bij De Mildert Welkom op de Mildert

Dagbesteding

De Mildert is een zorgboerderij met zoogkoeien (Blonde 'D Aqautaine) , akkerbouw en natuurbeheer. Het ligt in een zeer natuur- en bosrijke omgeving. 

Het aangrenzende natuurgebied Wellenstein en diverse vennen van de Banen, Sarsven en Schoorkuilen met bossen , heide en graslanden, geven een gevoel van rust en ruimte.


Sinds september 2007 biedt de zorgboerderij dagbesteding voor de doelgroepen:

- PG (dementerende ouderen/psychogeriatrie)

- SOM (somatische aandoeningen/lichamelijke hulpvraag)

- GGZ (psychische/psychiatrische hulpvraag/burnout)


De meeste mensen geven er de voorkeur aan om zolang mogelijk thuis te blijven wonen. Dit is vaak niet gemakkelijk of mogelijk. De zorgboerderij biedt plek aan clienten die nog niet toe zijn aan een plek binnen een zorginstelling, of ondersteuning/begeleiding nodig hebben bij een zinvolle daginvulling.


 DE DOELSTELLING ZORGBOERDERIJ DE MILDERT:

Is het bieden van een zinvolle dagbesteding aan ouderen in een groene omgeving. Een plek waar men zich thuis voelt en waar men rust en ruimte vindt. Waar men zich nog nuttig kan voelen en kan genieten van activiteiten rondom het agrarisch bedrijf en gezin.

Het ritme van de dag en van de seizoenen, huishoudelijke taken, het verzorgen van planten en dieren maar ook de sociale contacten en het respecteren van medecliënten spelen een belangrijke rol op de zorgboerderij.

 

-NATUUR:

De zorgboerderij ligt en een zeer natuur- en bosrijke omgeving. In 2007  hebben we de Landgoed status verkregen. Cliënten genieten

volop van rust en ruimte. Dieren en planten in een natuurlijke omgeving. Horen, zien en ruiken, volop beleven. Het bevordert hun welzijn.

 

-THUIS VOELEN:

Dagbesteding op de zorgboerderij geeft een gevoel van vertrouwen en herkenbaarheid doordat het een verbinding heeft met vroeger .

Ook door de kleinschaligheid  en een vaste groep begeleiders. Door de aankleding en inrichting voelt men zich thuis, het straalt warmte uit,

waardoor de cliënt zich op z’n gemak voelt,  vertrouwd en herkenbaar.

 

-STRUCTUUR:

Een vaste indeling van de dag, in het ritme van de seizoenen, geeft onze cliënten structuur. Het ritme van de natuur biedt vaste,

terugkerende werkzaamheden. Het ritme van de dag, biedt verzorgende taken zoals koffie zetten en het bereiden van de warme maaltijd.

Structuur in activiteiten waardoor cliënten zich zinvol en gewaardeerd voelen.

Overdag lekker buiten en/of bezig zijn bevordert het dagnachtritme.

 

Op zorgboerderij De Mildert bieden we activiteiten aan die aansluiten bij de werkzaamheden en beleving rondom de boerderij. We kijken naar de mogelijkheden en interesse van de cliënt en begeleiden, ondersteunen en motiveren waar nodig.

We onderscheiden ons, door waar mogelijk actief bezig te zijn met alledaagse, seizoensgebonden groepsactiviteiten op en rond de boerderij.

Zinvolle, volwassen activiteiten binnen de mogelijkheden van de client(en) en de groep.
We werken samen met de  Cooperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ)